TjänsterPå vår veterinärklinik erbjuder vi bland annat undersökningar, operationer och vaccinationer av ditt husdjur! Vi arbetar även med exotiska djur.
Vi strävar alltid efter att få både djur och djurägare att känna sig trygga i kontakten med oss. Vi erbjuder bra service från våra kompetenta medarbetare. Hos oss får du kvalitet till ett bra pris.
Majoriteten av arbetet med djuren utförs på kliniken. Hembesök kan göras om särskilda skäl föreligger.

Vi är specialserade på att använda blåsrör till tex. aggressiva djur eller vaccinationer av hästar som är svåra att injicera.

Välkomna!

 

 

 

 
Kaninvänlig Klinik

Vi har Diplom för Kaninvänlig klinik.

Vi utför kastration både på hon och han kanin .

Vaccin Myxo-RHD PLUS

 

Kirurgi

Vi utför allmänkirurgi i hud, mjukdelar, ögon, munhåla, bukhåla. (ej ortopedi).
Planerad kirurgiska ingrepp som kastrationer av han- och hondjur, (även kanin, marsvin, minigris, lama, iller mm) borttagande av tumörer i juver och hud mm.
Akuta operation som livmoderinflammation, kejsarsnitt mm.
Vi har även stor erfarenhet av narkos på exotiska djur.

Tandvård

Tandstensborttagning med ultraljud.
Tandextraktion, mjölktänder och permanenta.
Behandling av parodontit eller tandköttsinflammation.

Friskvård
  • Vaccinationer hund katt, kanin, iller, häst
  • Kloklipning och trimning
  • ID-märkning  mikrochip
  • Avmaskning innan resa utomland
  • Passutfärdande
  • Besiktning av valpkullar och kattungekullar (paketpris)
  • Besiktning av vuxna hundar och katter
  • Seniorhälsokontroll ( med blodprov och urinprov)
Sjukvård

Vi gör undersökning, diagnostisering och behandling av vanliga sjukdomar. Vid behov remitteras till djursjukhus för vidare utredning eller behandling.

Våra veterinärer Cesar och Louise  har stort intresse för hund och katt och även exotiska djurs hälsa,beteende,behov och sjukdomar (kanin, marsvin, chinchila, fågel, reptil, fisk, lama mm).

Uppdaterar sig kontinuerligt med kurser och vidareutbildningar för att kunna följa de senaste rekommendationerna baserade på forskning och studier.

Häst behandling

Vi utför enklare åtgärder på häst som vaccinationer, besiktningar, sårvård av mindre sår och blodprover.

Laboratorium

Vi har utrustningar för analys av enkla blodprover, urinprover och mikroskop.Vi kan tolka vaginalutstryck, urincytologi, skrapprov från hud och finnålsbiopsier från tumörer i hud och andra organer.

Vi skickar också prover för vidare utredning/undersökning till andra externa laboratorier för utökande analyser i form av tex. endokrina,hormonella frågeställningar, virusprover mm.

Den sista vilan

Vi vill att det ska kännas lungt och fridfullt att låta ditt djur somna in. Det spelar ingen roll om beslutet grundar sig på svår sjukdom eller ålder - det är lika svårt oavsett.
När du kommer till oss så anmäler du dig i vår reception. Du kommer få bestämma hur du vill kremera ditt djur. Vanlig kremering är tillsammans med andra djur eller separat kremering där du får tillbaka en urna efter ca 10 dagar. Vi tar även betalt i förhand så att du slipper komma tillbaka ut till receptionen när allt är klart.


Sedan får ni gå in på ett rum och ditt djur kommer få en lugnande spruta. Därefter får ditt djur som en överdos av sömnmedel.  Veterinären kommer in och lyssnar på hjärtat för att kontrollera att det har slutat slå. När allt är klart får du sitta med ditt djur så länge som du själv önskar.

Vi utför avlivning i hemmet mot en öknad kostnad.