TjänsterPå vår veterinärklinik erbjuder vi bland annat undersökningar, operationer och vaccinationer av ditt husdjur! Vi arbetar även med exotiska djur.
Vi strävar alltid efter att få både djur och djurägare att känna sig trygga i kontakten med oss. Vi erbjuder bra service från våra kompetenta medarbetare. Hos oss får du kvalitet till ett bra pris.
Majoriteten av arbetet med djuren utförs på kliniken. Hembesök kan göras om särskilda skäl föreligger.
Välkomna!

 

 

 

 
Kaninvänlig Klinik

Vi har Diplom för Kaninvänlig klinik.

Vi utför kastration både på hon och han kanin .

Vaccin Myxo-RHD PLUS

 

Kirurgi

Vi utför allmänkirurgi i hud, mjukdelar, ögon, munhåla, bukhåla. (ej ortopedi).
Planerad kirurgiska ingrepp som kastrationer av han- och hondjur, (även kanin, marsvin, minigris, lama, iller mm) borttagande av tumörer i juver och hud mm.
Akuta operation som livmoderinflammation, kejsarsnitt mm.
Vi har även stor erfarenhet av narkos på exotiska djur.

Tandvård

Tandstensborttagning med ultraljud.
Tandextraktion, mjölktänder och permanenta.
Behandling av parodontit eller tandköttsinflammation.

Friskvård
  • Vaccinationer hund katt, kanin, iller, häst
  • Kloklipning och trimning
  • ID-märkning  mikrochip
  • Avmaskning innan resa utomland
  • Passutfärdande
  • Besiktning av valpkullar och kattungekullar (paketpris)
  • Besiktning av vuxna hundar och katter
  • Seniorhälsokontroll ( med blodprov och urinprov)
Sjukvård

Vi gör undersökning, diagnostisering och behandling av vanliga sjukdomar. Vid behov remitteras till djursjukhus för vidare utredning eller behandling.

Veterinär Cesar Guevara har storintresse för hund och katt och även exotiska djur (kanin, marsvin, chinchila, fågel, reptil, fisk, lama mm) sjukdomar.

Laboratorium

Vi har utrustningar för analys av enkla blodprover, urinprover och mikroskop.Vi kan tolka vaginalutstryck, urincytologi, skrapprov från hud och finnålsbiopsier från tumörer i hud och andra organer.

Vid skickas också provet för vidare utredning/undersökning till andra laboratorier runt i landet.

Den sista vilan

Vi vill att det ska kännas lungt och fridfullt att låta ditt djur somna in. Det spelar ingen roll om beslutet grundar sig på svår sjukdom eller ålder - det är lika svårt oavsett.
När du kommer till oss så anmäler du dig i vår reception. Du kommer få bestämma hur du vill kremera ditt djur. Vanlig kremering är tillsammans med andra djur eller separat kremering där du får tillbaka en urna efter ca 10 dagar. Vi tar även betalt i förhand så att du slipper komma tillbaka ut till receptionen när allt är klart.

Sedan får ni gå in på ett rum och ditt djur kommer få en lugnande spruta. Därefter får ditt djur som en överdos av sömnmedel.  Veterinären kommer in och lyssnar på hjärtat för att kontrollera att det har slutat slå. När allt är klart får du sitta med ditt djur så länge som du själv önskar.